«Βήμα» αναβάθμισης των υπηρεσιών κρουαζιέρας

Προ των πυλών ο Β' επιβατικός σταθμός
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 07:00

Το λιμάνι του Πειραιά από τις 27 Μαΐου θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 25.000 επιβάτες κρουαζιέρας ημερησίως.

Αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) υπηρεσίες στους επιβάτες κρουαζιέρας με τη λειτουργία του Δεύτερου Διεθνούς Επιβατικού Σταθμού του ΟΛΠ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 και ώρα 12:30.

Το νέο κτήριο, εμβαδού 5.600 τ.μ., θα υποδέχεται τους επιβάτες των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, τα οποία ελλιμενίζονται στους προβλήτες Αλκίμου, Παλατάκι και Θεμιστοκλέους του Κεντρικού Λιμένα Κρουαζιέρας. Ο νέος Σταθμός Κρουαζιέρας θα φέρει το όνομα του Θεμιστοκλή, του οποίου, κατά μία εκδοχή, παραδίπλα βρίσκεται το ταφικό του μνημείο.

Με τη λειτουργία και του Β’ Σταθμού Κρουαζιέρας, ο ΟΛΠ θα μπορεί να εξυπηρετεί ημερησίως μέχρι 25.000 επιβάτες, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμος και ο Γ’ Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας. Ο ΟΛΠ Α.Ε. μαζί και με τη νέα επέκταση των προβλητών του, μετατρέπεται από άποψη θέσεων ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης επιβατών, στο πιο σημαντικό λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα