ΥΠΟΙΚ: Ανέφικτη στην παρούσα φάση η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Τον Ιούνιο η συζήτηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 16:13
UPD:16:22
Icon/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

«Η μείωση των φόρων είναι επιθυμητή, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης, αποδίδοντας τα «μεγάλα εμπόδια» για μια τέτοια κίνηση, στα έσοδα, τα οποία είναι «λίγο χειρότερα από τους στόχους».

Ανέφικτη είναι στην παρούσα φάση η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, διευκρινίζοντας ότι η πορεία των εσόδων δεν επιτρέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Η μείωση των φόρων είναι επιθυμητή, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή», τόνισε ο κ. Στουρνάρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης, αποδίδοντας τα «μεγάλα εμπόδια» για μια τέτοια κίνηση, στα έσοδα, τα οποία είναι «λίγο χειρότερα από τους στόχους».

«Κάθε απόκλιση έχει κόστος, για κάθε μέτρο μείωσης φόρων θα πρέπει να πάρουμε κάποιο άλλο ισοδύναμο μέτρο. Έχουμε δρόμο ακόμη, γιατί πρέπει να υπάρξει πρωτογενές (πλεόνασμα) σε ετήσια βάση», παρατήρησε.

Σημείωσε ακόμη το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, θα συζητηθεί με την τρόικα τον Ιούνιο, «εφόσον είμαστε εντός στόχων στα έσοδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα