Lottomatica: Αύξηση 30% στα καθαρά έσοδα α’ τριμήνου

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 14:18

Αύξηση των ενοποιημένων εσόδων της κατά 2,2% στα 798 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Lottomatica το πρώτο τρίμηνο του 2013, λόγω της πώλησης μηχανών βιντεολοταρίας (VLT) στην καναδική αγορά και της πώλησης κεντρικού συστήματος στην Ευρώπη.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έφθασαν στα 300 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012, λόγω των μεγαλύτερων πωλήσεων προϊόντων στον Καναδά και των υψηλότερων κερδών από τις ιταλικές Δραστηριότητες.

Τα λειτουργικά έσοδα (Operating Income) αυξήθηκαν κατά 22 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 192 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με έναν ευνοϊκότερο τελικό φορολογικό συντελεστή συνέβαλε στην αύξηση των καθαρών εσόδων που αποδίδονται στη μητρική εταιρεία (Net Income attributable to the parent), από 58 εκατ. ευρώ σε 75 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές τόκων κυμάνθηκαν στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκαν σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) αυξήθηκαν κατά 30% σε 0,43 ευρώ.

«Επιτύχαμε και πάλι ουσιαστικά αποτελέσματα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ταυτόχρονα, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού μοντέλου μας, στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργούμε ως μια ενιαία, πελατοκεντρική εταιρεία που θα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο», δήλωσε ο Μάρκο Σάλα, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lottomatica.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα