Stage 5.010 άνεργων πτυχιούχων στην υγεία-πρόνοια

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2003 18:24

Mε απόφαση των υπουργών Εργασίας και Υγείας, Δημήτρη Ρέππα και Κώστα Στεφανή, υλοποιείται πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) 5.010 άνεργων πτυχιούχων στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 44.748.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί τη διετία 2003-2004. Η διάρκειά του ορίζεται σε 18 μήνες.

Το Stage απευθύνεται σε 2.010 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ και 3.000 διπλωματούχους ΙΕΚ, απόφοιτους ΤΕΛ, ΕΠΑ και ΤΕΕ. Το 60% των θέσεων θα καλυφθεί από γυναίκες, ενώ το 67% θα καλυφθεί από άνεργους ηλικίας έως 25 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως 6 μήνες, καθώς και άνεργους άνω των 25 ετών που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας έως και 12 μήνες.

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι τα νοσηλευτικά ιδρύματα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, το ΕΚΑΒ, οι φορείς πρόνοιας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας.

Οι άνεργοι πτυχιούχοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, να έχουν την ελληνική υπηκοότητα και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Για τους ασκούμενους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, η επιδότηση ορίζεται σε 25 ευρώ την ημέρα για 22 ημέρες εργασίας το μήνα, ενώ με 21 ευρώ θα επιδοτηθούν οι απόφοιτοι ΙΚΕ, ΤΕΛ, ΤΕΕ κλπ.

Από τους 18 μήνες που διαρκεί το πρόγραμμα, ένας θα αφορά την εξοικείωση του ασκούμενου με το εργασιακό περιβάλλον και 17 μήνες την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, ενώ σύμφωνα με την απόφαση η εξάσκηση δεν θα υπερβαίνει τις 7 ώρες την ημέρα και τις 5 ημέρες την εβδομάδα και δεν θα πραγματοποιείται τις νυχτερινές ώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα