Ενίσχυση επιχειρηματικότητας ατόμων με αναπηρίες

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2003 19:15

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης υπέγραψε την προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση επιχειρηματικότητας ατόμων με αναπηρίες».

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος ανέρχεται στα 11.760.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (κατά 65%) και το ελληνικό Δημόσιο (κατά 35%) και αφορά επιχειρηματικά σχέδια στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού.

Η επιχορήγηση των προτάσεων θα ανέλθει στο 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ενώ ο προϋπολογισμός της κάθε πρότασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον τομέα της μεταποίησης και τα 90.000 ευρώ για τους υπόλοιπους τομείς, με κατώτατο όριο για όλες τις περιπτώσεις τα 30.00 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άτομα με αναπηρία που:

- έχουν συμπληρώσει το 21ο και δεν έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους

- είναι άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες

- δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το διάστημα από 1/1/2001 έως και την ημερομηνία υποβολής της πρότασης, εκτός εάν πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί από δικαιούχους και δραστηριοποιούνται στους τομείς του εμπορίου και παροχής υπηρεσιών και ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στον τομέα της μεταποίησης.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών φακέλων από τους υποψήφιους επενδυτές, στον ΕΟΜΜΕΧ που διαχειρίζεται το Πρόγραμμα, ορίζεται η 30η Ιουνίου 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα