Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 07 Μαΐου 2013 10:51
UPD:10:53

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο μιας σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Μεταξύ των εταιρειών που εξέπληξαν θετικά την αγορά περιλαμβάνονται ο τραπεζικός όμιλος Commerzbank, ο ασφαλιστικός κολοσσός Munich Re και η ζυθοποιία Carlsberg. Τα αποτελέσματα των εν λόγω εταιρειών έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα, μετά από τα μεικτά εταιρικά αποτελέσματα που είχαν ανακοινωθεί μέχρι πρότινος στην Ευρώπη.

Στις 10.29 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης EURO STOXX 50 ενισχυόταν κατά 0,19% στις 2,755.61 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε οριακή άνοδο και διαμορφωνόταν στις 6,524.91 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ανερχόταν στις 3,908.73 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραφε κέρδη 0,17% στις 8,125.45 μονάδες.

«Πιστεύω ότι οι αγορές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, ο S&P σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό χθες, ο DAX πλησιάζει επίσης ολοένα περισσότερο σε ιστορικό υψηλό», σχολιάζει στο Reuters ο Νιλ Μαρς από τη Newedge.

«Όλοι είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν αλλά ακόμη και να μην συμβεί αυτό, υπάρχει η υποστήριξη από τον [πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο] Ντράγκι, [ο οποίος δεσμεύτηκε] ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τονωθεί η οικονομία της Ευρωζώνης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα