ICAP: Aνοδική πορεία για τον κλάδο υπηρεσιών ασφαλείας

Τρίτη, 08 Απριλίου 2003 16:44

Ο κλάδος των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας έχει αναπτυχθεί με αξιόλογους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής του πορείας, όπως προκύπτει από έρευνα της ICAP.

Το μέγεθος της συνολικής αγοράς των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας είχε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 27,5% κατά την περίοδο 1998-2002. Η αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας είχε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 41,1%, η αγορά του τομέα των υπηρεσιών φύλαξης 22,7% και ο τομέας των χρηματαποστολών και της μεταφοράς πολύτιμων αντικειμένων 21,8% κατά το ίδιο διάστημα.

Η ICAP εκτιμά ότι η συνολική αξία των υπηρεσιών ασφαλείας θα παρουσιάσει άνοδο κατά περίπου 15% το έτος 2003, ενώ περαιτέρω αύξηση θα σημειωθεί το 2004 λόγω της Ολυμπιάδας. Η αύξηση αυτή θα επικεντρωθεί στον τομέα των υπηρεσιών φύλαξης.

Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από την παρουσία λίγων, μεγάλου μεγέθους εταιρειών, ενώ η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρού μεγέθους.

Οι μεγαλύτερες εταιρίες έχουν αναπτύξει δίκτυα αποκλειστικών αντιπροσώπων στην επαρχία. Αρκετές από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ασχολούνται παράλληλα με την εισαγωγή και πώληση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας (συναγερμούς, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης -CCTV κλπ). Ταυτόχρονα, οι ίδιες εταιρείες αναλαμβάνουν την μελέτη των φυλασσόμενων χώρων, την εγκατάσταση, τη συντήρηση (after sales service), καθώς και την παρακολούθηση των εν λόγω συστημάτων μέσω του κέντρου λήψεως σημάτων που διαθέτουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα