Nέα υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στο Τόκιο

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 10:03
UPD:10:07

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο παρά την ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου. Ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,91% και διαμορφώθηκε στις 8.057,61 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 8.024,81 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 827 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,18%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το Φεβρουάριο τα αποθέματα στις μονάδες χονδρικής πώλησης στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, καθώς οι πωλήσεις κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/04/09/421655.htm .

Οι μετοχικές τιμές των εταιρειών Clarion και Sony υποχώρησαν κατά 10,20% και 2,43% αντιστοίχως.

Απώλειες άνω του 2% κατέγραψε και η μετοχή της NEC. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και προσωπικών υπολογιστών στην Ιαπωνία προειδοποίησε χθες τους επενδυτές πως θα ανακοινώσει ζημίες στο οικονομικό έτος που έληξε το Μάρτιο.

Η NEC εκτιμά πως οι ενοποιημένες καθαρές ζημίες θα αγγίξουν τα 25 δισ. γιεν, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για κέρδη 10 δισ. γιεν. Η εν λόγω εταιρεία ανακοινώνει ζημίες για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Αντιθέτως, τάσεις ανάκαμψης εμφάνισε σήμερα ο κλάδος των τραπεζών, ο αρνητικός πρωταγωνιστής των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η μετοχική τιμή της SMFG ενισχύθηκε κατά 0,56%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα