Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 10:40
UPD:10:43

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υπό το βάρος πιέσεων στη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου μετά από μία σειρά υποβαθμίσεων μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Έντονες ρευστοποιήσεις παρατηρούνται και στον τομέα των αερομεταφορών. Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης ότι στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εμφάνισε μεγάλη ζημία δεχόμενη ισχυρό πλήγμα από την κρίση που διέρχεται ο κλάδος των αερομεταφορών εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,47%, στις 3.850,8 μονάδες, με τη μετοχή του Hilton Group να χάνει 3,90%.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 2.843,35 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,73%. Τη μεγαλύτερη πτώση (9,74%) σημειώνει η μετοχή της Sodexho Alliance. Η γαλλική εταιρεία catering ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της στο πρώτο εξάμηνο μειώθηκαν κατά 6,1%. Η πτώση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί αυτή την ώρα στη γαλλική χρηματιστηριακή αγορά είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των μετοχών που συγκροτούν τον παραπάνω δείκτη, μόνο η μετοχή της Aventis κινείται ανοδικά.

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,62% έχοντας διαμορφωθεί στις 2.723,09 μονάδες. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται η μετοχή των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών MLP, η οποία υποχωρεί κατά 4,48%.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της DaimlerChrysler παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/04/09/422323.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα