Κέρδη 36 εκατ. δολ. για μόλις 6 μήνες δουλειάς

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013 08:09
UPD:18:47
EPA/JOHN G. MABANGLO

Ποσό ύψους 36.600.000 δολαρίων εισέπραξε το περασμένο έτος η γενική διευθύντρια της Yahoo, Μαρίσα Μέγιερ, έχοντας μόλις έξι μήνες στο τιμόνι της ηγετικής ομάδας της εταιρείας.

Σύμφωνα με έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ο μισθός της κ. Μέγιερ ήταν 454.862 δολάρια στον οποίο συμπληρώθηκε το ποσό των 1,12 εκατομμυρίων δολαρίων από τα μπόνους απόδοσης και περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια από την κατανομή των μετοχών.

Ο βασικός μισθός της κ. Μέγιερ φέτος θα είναι ένα εκατ. δολ. ενώ θα λάβει επίσης 2 εκατ. δολ. ετήσιο μπόνους σε μετρητά, αν η Yahoo φτάσει συγκεκριμένους στόχους επιδόσεων, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο SEC.

Από φέτος θα εισπράττει και παροχές «σε είδος» όπως και άλλα ανώτερα στελέχη της Yahoo. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι 20 ημέρες πληρωμένης ετήσιας άδειας.

Η 38χρονη Μαρίσα Μέγιερ, μια από τις πλέον σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες στη Silicon Valley, ανέλαβε τα ηνία της Yahoo τον περασμένο Ιούλιο. Λίγους μήνες μετά από τον Οκτώβριο του 2012 έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα