Το έργο αποκατάστασης ζημιών στις Κυκλάδες ανέλαβε η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 11:35

Τη διαχείριση των έργων κατεπείγουσας αποκατάστασης ζημιών στις Κυκλάδες, οι οποίες προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν στο Αιγαίο τον Φεβρουάριο, ανέλαβε με πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ, η Εγνατία Οδόας Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με δεδομένη την κρισιμότητα των ζημιών, η αποκατάσταση των υποδομών κρίθηκε ως κατεπείγουσα ενέργεια, ώστε να μην επηρεαστεί η τουριστική περίοδος, αλλά και να μην επιδεινωθεί η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα των νησιών. Γι αυτό το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, διέθεσε ήδη, με απόφαση του υφυπουργού Χρήστου Πάχτα, το ποσόν των 30 εκατ. ευρώ.

Στις Κυκλάδες βρίσκεται ήδη δεκαπενταμελής ομάδα της εταιρείας, η οποία αποτελείται από μηχανικούς, γεωτεχνικούς, γεωλόγους κ.ά., που με αναλυτικές εκθέσεις αξιολόγησε τα προβλήματα και προχώρησε σε γεωλογική και υδρολογική αναγνώριση, προσδιορίζοντας το αναγκαίο πρόγραμμα γεωτεχνικών ερευνών, καθώς και τις παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Αμέσως μετά το Πάσχα, εγκαθίσταται στη Σύρο διευθύνουσα υπηρεσία, η οποία και θα έχει την ευθύνη των έργων. Η εγκατάσταση των αναδόχων, θα γίνει εντός του Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα