Σε πτώση το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 15:00
UPD:15:06

Πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την Ευρωζώνη. Αρνητικά επιδρούν στο ενιαίο νόμισμα και οι προσδοκίες για παροχή πρόσθετων κινήτρων από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, η ανεργία στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό ρεκόρ τον Μάρτιο, ενώ το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού υποχώρησε τον Απρίλιο στο 1,2%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2012.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι απώλειες που καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου θα περιοριστούν, καθώς η Fed αναμένεται να διατηρήσει τα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης που επιφέρουν εξασθένηση του δολαρίου.

Στις 14.43 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,16% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3078.

«Η ανεργία στην Ευρωζώνη ανήλθε σε απογοητευτικά υψηλά επίπεδα, το οποίο αναμφίβολα εμπνέει ανησυχία και συνιστά έναν ακόμη λόγο για να μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια», σχολιάζει στο Reuters ο Ούλριχ Λόιχτμαν από την Commerzbank.

«Εάν η ΕΚΤ αποφάσιζε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων την Πέμπτη και ανακοίνωνε έκτακτα μέτρα τόνωσης των πιστωτικών ροών, το ευρώ θα ενισχυόταν», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα