Στόχος η μεγαλύτερη διακίνηση κοινωνικών τουριστών

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 15:46

Σε συμπλήρωση και τροποποίηση του ισχύοντος προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2002-2003 προχώρησε ο ΕΟΤ, μετά την διάθεση συμπληρωματικού ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, στα πλαίσια της προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης στον κλάδο.

Η διάρκεια του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού επεκτείνεται κατά ένα μήνα, μέχρι τις 31/10/2003. Ειδικά για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι επιχειρήσεις καταλυμάτων, που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να είναι εγκατεστημένες σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ η οικονομική συμμετοχή του ΕΟΤ στις διακοπές των κοινωνικών τουριστών θα είναι συγκριτικά με το αρχικό πρόγραμμα αυξημένη.

Η διάρκεια διακοπών των δικαιούχων παραμένει από πέντε μέχρι επτά διανυκτερεύσεις. Οι προϋποθέσεις, που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι βελτιώνονται με στρογγυλοποίηση προς τα επάνω των «οροφών» του φορολογητέου εισοδήματός τους και είναι:

- Μεμονωμένος εργαζόμενος ή συνταξιούχος 15.000 ευρώ

- Ζευγάρι, εκ των οποίων ο ένας είναι μισθωτός ή συνταξιούχος 18.000 ευρώ

- Ζευγάρι μισθωτών ή συνταξιούχων 21.000 ευρώ

- Πολύτεκνες οικογένειες 30.000 ευρώ

Για κάθε παιδί το εισόδημα θα προσαυξάνεται:

- για το πρώτο κατά 300 ευρώ

- για το δεύτερο κατά 900 ευρώ

- για το τρίτο κατά 1.500 ευρώ

- για τα λοιπά προστατευόμενα μέλη (εκτός τέκνων) κατά 1.500 ευρώ

Κατά τα λοιπά οι προϋποθέσεις παραμένουν ίδιες.

Το σχετικό πληροφοριακό φυλλάδιο του ΕΟΤ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα καταλύματα, που μετέχουν στο πρόγραμμα και οι τιμές αυτών, θα διανέμεται από τα τέλη Απριλίου στις Νομαρχίες, τις Δ/νσεις Τουρισμού των Περιφερειών και στα Γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα.

Η διανομή δελτίων για τους δύο επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στα διαστήματα:

6, 7, και 8 Μαϊου, 10, 11 και 12 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα