Ιταλία: Στο 38,4% η ανεργία στους νέους

Σταθερό στο 11,5% το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 11:15
UPD:11:57
REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO

Σταθερή στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην Ιταλία τον Μάρτιο, ωστόσο στους νέους 15-24 ετών το αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκε σε 38,4% από 37,8%, όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας ISTAT.

Το συνολικό ποσοστό της ανεργίας ήταν χαμηλότερο του αναμενόμενου, με τους αναλυτές να προβλέπουν άνοδό του στο 11,7%. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της απασχόλησης υποχώρησε ελαφρώς στο 56,3% από 56,4% που ήταν τον Φεβρουάριο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ενρίκο Λέτα: Εχθρός μας η ανεργία

Η Λάουρα Μπολντρίνι, πρόεδρος του Ιταλικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Από τους 606 βουλευτές που ψήφισαν, 453 έδωσαν το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση Λέτα ενώ 153 την καταψήφισαν. Κατά την προγραμματική του ομιλία στη βουλή ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας υποσχέθηκε ανάπτυξη, μείωση φόρων και αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας βρίσκεται το πρόβλημα της ανεργίας. Μόνο αν ενισχύσουμε την απασχόληση μπορούμε να βγούμε από τον εφιάλτη της εξαθλίωσης. Πρέπει να μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης και να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική αδικία που υπάρχει σήμερα» δήλωσε ο νέος Ιταλός Πρωθυπουργός. Τον Φεβρουάριο η ανεργία στην Ιταλία σκαρφάλωσε στο 11,6%.

Μιλώντας χθες στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο νέος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα τόνισε πως κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η έξοδος της Ιταλίας από την πιο παρατεταμένη ύφεση της τελευταίας 20ετίας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα