Κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 23:46
UPD:30/04/2013 12:11
REUTERS

Σε θετικό εδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τις εξελίξεις στην Ιταλία και το σχηματισμό κυβέρνησης να δίνει ώθηση στις αγορές.

Την ίδια ώρα ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι καταναλωτικές δαπάνες στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ανακτά τη δυναμική της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες. Τον Φεβρουάριο, είχε παρατηρηθεί αύξηση 0,7% σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία.

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για την αμερικανική αγορά στέγης και από τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάρτιο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών, ο αντίστοιχος δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,5% τον περασμένο μήνα, έναντι πτώσης 1% που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξης του 1% για τον Μάρτιο.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των HP και Microsoft ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Boeing και Wal Mart.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,72% στις 14.818,75 μονάδες, ο δείκτης S&P,  ο οποίος σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ, κινήθηκε υψηλότερα 0,72% στις 1.593,60 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,85% στις 3.307,02 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα