ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι μεταπωλήσεις κατοικιών

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 17:15
UPD:17:21
EPA/ERIK S. LESSER

Τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία έχει υποχωρήσει το κόστος δανεισμού και η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας έχουν δώσει ώθηση στην αγορά στέγης στις ΗΠΑ.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, μία ακόμη ένδειξη της βελτίωσης των συνθηκών στην αμερικανική αγορά στέγης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών, ο αντίστοιχος δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,5% τον περασμένο μήνα, έναντι πτώσης 1% που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξης του 1% για τον Μάρτιο.

Τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία έχει υποχωρήσει το κόστος δανεισμού και η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας έχουν δώσει ώθηση στην αγορά στέγης στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές των κατοικιών και να τονωθεί η οικονομία.

Μια αύξηση στις τιμές των ακινήτων είναι πιθανό να ωθήσει τους Αμερικανούς να πωλήσουν τις κατοικίες τους, ενισχύοντας την περιορισμένη ζήτηση στον κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα