Πρόστιμα 173.600 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2003 17:34

Tην επιβολή προστίμων 173.600 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε εισηγμένες και βασικούς μετόχους για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

1. Την επιβολή προστίμου 18.000 ευρώ στην ΜΑRFIN CLASSIC ΑΕΕΧ και 18.000 ευρώ στην ΑΒΝ AMRO ΑΕΔΑΚ, διότι συνήψαν συμβάσεις με σύμφωνο επαναγοράς, οι οποίες υπερέβησαν το 50% των τοποθετήσεων των εταιρειών σε μετοχές του ΧΑ.

2. Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 12.600 ευρώ στον κ. Σταύρο Τζιούφα και στην κ. Ζηνοβία Τζιούφα, εκ των βασικών μετόχων της Connection, διότι δεν ενημέρωσαν εντός της απαιτούμενης χρονικής προθεσμίας για σημαντικές συναλλαγές σε μετοχές της εταιρείας τους.

3. Την επιβολή προστίμου 75.000 ευρώ στην Κλωνατέξ και 50.000 ευρώ στην Τεχνική Ολυμπιακή για παράβαση του κανονισμού της δημόσιας πρότασης αγοράς κινητών αξιών. Συγκεκριμένα η Κλωνατέξ δεν προέβη σε δημόσια πρόταση αγοράς, όπως όφειλε, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου μετά την αύξηση της συμμετοχής της στην εταιρεία Γιαννούσης. Η Τεχνική Ολυμπιακή δεν προέβη σε δημόσια πρόταση, ως όφειλε, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου μετά την αύξηση της συμμετοχής της στην Μοχλός ΑΕ.

Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε:

- Tη μεταβολή του σκοπού της ΜARFIN AEΠΕΥ σε εταιρεία συμμετοχών και την αλλαγή της επωνυμίας της σε MARITIME & FINANCIAL INVESTMENTS ΑΕ.

- Την αναστολή αγοράς μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων κατά την 18η και 21η Απριλίου 2003, επειδή το Χρηματιστήριο Αθηνών θα αργεί, καθώς το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων και τα εθνικά συστήματα διακανονισμού της ευρωζώνης, δεν θα λειτουργούν λόγω του Πάσχα των Καθολικών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα