ΕΤΕ: Ανεβάζει τον πήχη για τη συμμετοχή ιδιωτών στην ΑΜΚ

Αναπροσαρμογή του στόχου στο 12% θα προτείνει το δ.σ.
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 10:26
UPD:10:26

Επισημοποιεί το ανέβασμα του πήχη στο 12% η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την καταγραφή σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην αύξηση του κεφαλαίου της κεφαλαίου.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε χθες να προτείνει στη γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας την αναπροσαρμογή του στόχου συγκέντρωσης ιδιωτικών κεφαλαίων στο 12% των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών από το αρχικό 10% που είναι και το ελάχιστο όριο.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής, χρειάζονται 27,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων αυτών θα προέλθει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αντάλλαγμα νέες μετοχές ή μετατρέψιμα ομόλογα υπό αίρεση (CoCos).

Με βάση το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, τουλάχιστον το 10% των νέων μετοχών θα πρέπει να καλυφθεί από ιδιώτες, ώστε οι τράπεζες να παραμείνουν ιδιωτικές.

«Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, και από μετόχους και από μη μετόχους, συμμετοχής στην προσπάθεια της Εθνικής για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης», δήλωσε στο Reuters στέλεχος της τράπεζας.

«Η κίνηση δείχνει ότι οι προσπάθειες της Εθνικής να βρει το 10% ίσως να έχουν τελεσφορήσει και ότι η διοίκηση νιώθει ικανή να συγκεντρώσει και ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα