Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2003 07:02
UPD:07:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές της Ν. Κορέας, οδηγώντας τον δείκτη Kospi σε κέρδη για δεύτερη συνεχή εβδομάδα και τις μετοχές της Koomkin Bank υψηλότερα, μετά την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε μείωση των τόκων υπερημερίας από τις πιστωτικές κάρτες, αλλά και την αγορά ομολόγων από τις τράπεζες, εταιρειών του κλάδου, προκειμένου να τις βοηθήσουν οικονομικά.

Ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 2,8%, φθάνοντας στις 593,78 μονάδες, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη από τις 24 Φεβρουαρίου, στις 11:30' π.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Συνολικά, αυτήν την εβδομάδα, ο δείκτης κέρδισε ποσοστό 6,6%.

«Τα τελευταία οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις εταιρείες με πιστωτικές κάρτες, έχουν γίνει ακόμη πιο ελκυστικά», ανέφερε ο Jang Dong Hun, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές αξίας 572 εκατ. δολ. με την SK Investment Trust Management Co. στη Σεούλ, συμπληρώνοντας : «Προτιμώ μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με πιστωτικές κάρτες, από άλλων εταιρειών». Ο ίδιος αγόρασε μετοχές τραπεζών, όπως της Koomkin Bank και της Woori Finance Holdings Co., οι οποίες έχουν τμήματα με πιστωτικές κάρτες.

Αλλού στην περιφέρεια, ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 0,4% και ο Topix υποχωρούσε κατά 0,3%. Μερικές από τις πιο ισχυρές μετοχές εταιρειών της χώρας, όπως της Toyota Motor Corp., κινούντο πτωτικά.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 0,9%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, λόγω της έντονης αισιοδοξίας που επικρατεί, ότι, ο πόλεμος στο Ιράκ ενδέχεται να τελειώσει πολύ σύντομα. Κέρδη 0,2%, σημείωνε στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX.

Ολοι οι υπόλοιποι οι δείκτες των Χρηματιστηρίων της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τον δείκτη στις Φιλιππίνες. Μικρή διαφοροποίηση σημείωνε ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα