Κ. Χατζηδάκης: Δράσεις για απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης ως τον Ιούνιο

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 19:19
UPD:19:47
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη (κέντρο) με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ.

Την εκπόνηση πλαισίου δράσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ειδικότερα ο υπουργός σημείωσε ότι έχει συμφωνηθεί και με την Ομάδα Δράσης (Τasκ Force) για την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου να καταστρωθεί ένα αρχικό πλάνο, «για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το χάλι», όπως είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια μέχρι το Σεπτέμβριο να πάμε σε περισσότερη εξειδίκευση των μέτρων.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε μελέτη 780 σελίδων που εκπόνησε ο ΣΕΒ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αφορά στην καταγραφή των προβλημάτων σχετικά με την αδειοδότηση ορισμένων μόνο κλάδων της αγοράς (βιομηχανία, εξορυκτικές δραστηριότητες, ιχθυοκαλλιέργειες, λιμενικά έργα, διαχείριση απορριμμάτων, κ.α.), που όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, υπολογίζεται ότι καλύπτουν μόνο το ένα τρίτο των αδειοδοτικών διαδικασιών που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις γενικά.

Συγκεκριμένα, εξετάζονται οι άδειες ίδρυσης, εγκατάστασης, λειτουργίας, και εκμετάλλευσης, η περιβαλλοντική αδειοδότηση και άλλες ειδικότερες άδειες.

Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την προσπάθεια απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης ως «το δυσκολότερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε σε αυτό το υπουργείο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα