Πτώση στις τιμές πετρελαίου προβλέπει ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2003 11:32
UPD:11:39

Την εκτίμηση, ότι στο β'εξάμηνο και στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα υπάρξει μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το περιοδικό ενέργεια με θέμα : «Πετρέλαιο και Οικονομία, Διεθνείς Εξελίξεις και Επιπτώσεις τους στην Ελληνική Αγορά».

Τεκμηριώνοντας αυτή την άποψη ο υπουργός υπογράμμισε, ότι η νέα κατοχική δύναμη στο Ιράκ είναι υποχρεωμένη να τροφοδοτήσει την παγκόσμια αγορά με αποθέματα πετρελαίου.

«Εισερχόμαστε σε μια εποχή όπου θα υπάρξει αφθονία και οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν καθοδικά, ανάφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, ότι πλέον θα εισέλθουμε μια περίοδο που θα ισοφαριστούν οι απώλειες που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα».

Ο υπουργός παράλληλα εξήρε τη λειτουργία του ελληνικού εμπορικού παραγωγικού δυναμικού στο χώρο της αγοράς πετρελαίου, το οποίο, όπως τόνισε, λειτούργησε άψογα στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς του πετρελαίου.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, αποδεικνύει, ότι οι όροι της πετρελαϊκής αγοράς στη χώρα μας είναι αποτελεσματικοί και σωστοί αποτελώντας παράλληλα τη στέρεη βάση για να διατηρηθεί ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας καθ'όλη τη διάρκεια της δεκαετίας.

Στην Ελλάδα καταφέραμε να έχουμε το φθηνότερο πετρέλαιο, τις φθηνότερες βενζίνες, χωρίς όμως να μειωθεί κερδοφορία των επιχειρήσεων, σημείωσε ο υπουργός.

Ο στρατηγικός στόχος της Ελλάδας για να διατηρηθεί η Ελλάδα σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, επανέλαβε ο υπουργός, περνάει και μέσα απο τη διασύνδεση της με τα διευρωπαϊκά δίκτυα ενέργειας, τραπεζών, επικοινωνιών και άλλων.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα