Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 12:23
UPD:12:26

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεαζόμενα αρνητικά από την ανακοίνωση αποθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στις 12.04 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 κατέγραφε απώλειες της τάξης του 0,22% στις 2.696,30 μονάδες. 

Την ίδια ώρα, βουτιά 3,8% σημείωνε η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Santander, μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών κατά 26% το α’ τρίμηνο του έτους, εξαιτίας των δυσχερών οικονομικών συνθηκών στην Ισπανία και τη Βρετανία.

Η μετοχή της Unilever κατέγραφε απώλειες 2% περίπου, καθώς ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεών της το α’ τρίμηνο δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη 2,11% σημείωνε, στον αντίποδα, η μετοχή της British American Tobacco PLC, χάρη στην αύξηση των εσόδων α’ τριμήνου κατά 5%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Επιπλέον, η διοίκηση εμφανίζεται αισιόδοξη για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας για το σύνολο του έτους.

Όπως σχολιάζει ο Σαβάζ Ντάλα σε σημερινό σημείωμα της Spreadex, δεν είναι πάντα κακό για την αγορά να ανακοινώνονται αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα, καθώς ασκείται πίεση στους αρμόδιους χάραξης πολιτικής να παρέχουν περισσότερα κίνητρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα