Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2003 15:57
UPD:16:01

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης μετά τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

«Το θέμα του Ιράκ βρίσκεται προς το παρόν έξω από την ατζέντα των επενδυτών. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε στο Reuters στρατηγικός αναλυτής της UBS Warburg στο Λονδίνο.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 2,1% φθάνοντας τα 311,5 δισεκ. δολ. έναντι μείωσης κατά 1,6% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- το Φεβρουάριο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2001, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο μόλις κατά 0,6%.

Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 1,1%.

Στις 16:45 θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 78,1 τον Απρίλιο από 77,6 το Μάρτιο.

Αυτή την ώρα, στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης τα κέρδη των κυριοτέρων δεικτών έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ το ευρώ έχει υποχωρήσει κοντά στα 1,070 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 0,29% και 0,65% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα