Κέρδη στη Wall Street

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 23:51
UPD:23:55

Σε θετικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αν και λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης οι δείκτες υποχώρησαν εξαιτίας ψευδούς είδησης για «έκρηξη στο Λευκό Οίκο» και τραυματισμό του Μπαράκ Ομπάμα.

Η είδηση ήταν αποτέλεσμα επέμβασης χάκερ στο λογαριασμό του πρακτορείου Associated Press στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης twitter. Το μήνυμα έκανε λόγο για «διπλή έκρηξη στο Λευκό Οίκο» και τραυματισμό του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μεταξύ σε ανοδική τροχιά επανήλθαν οι πωλήσεις μονοκατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιo. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις καινούργιων μονοκατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,5% και ανήλθαν σε 417.000, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση.

Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα έδωσαν και τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των El du Pont και Bank of America ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των United Health και Microsoft.

O δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,05% στις 14.719,46 μονάδες, o δείκτης S&P κινήθηκε υψηλότερα 1,04% στις 1.578,78 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,11% στις 3.269,33 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα