Στα χαμηλά δύο εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 12:37
UPD:12:38

Στα χαμηλά δύο εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποίηση στη Γερμανία, τα οποία έχουν εντείνει τις ανησυχίες για την κρίση στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τη Markit, η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλά έξι μηνών, με τον σύνθετο δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 48,8 μονάδες, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.

Τα νέα στοιχεία έχουν τροφοδοτήσει τις εκτιμήσεις της αγοράς για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι πιέσεις προς το ευρώ.

Στις 12.25 (ώρα Ελλάδος), το ενιαίο νόμισμα κατέγραφε απώλειες 0,66% έναντι του αμερικανικού και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στο 1,2980. 

Σε σύγκριση με το γεν, το ευρώ σημείωνε «βουτιά» 1,21% στα 128,09 γεν.

Εκτός από το ευρώ, το γεν ενισχύεται και έναντι του δολαρίου, καθώς θεωρείται επενδυτικό καταφύγιο και προσελκύει τους επενδυτές σε καιρούς έντονης αβεβαιότητας. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,56% στα 98,67 γεν.

«Τα αδύναμα στοιχεία για το γερμανικό PMI επιφέρουν πλήγμα στο ευρώ και ενισχύουν τις εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ», σχολιάζει στο Reuters ο Νιλς Κρίστενσεν από τη Nordea στην Κοπεγχάγη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα