Ελλάκτωρ: Διευκρινίσεις για τη συμφωνία με ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 11:27

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη συμφωνία για την απόκτηση του 80% της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική προέβη η Ελλάκτωρ, κατόπιν επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως για την απόκτηση από την Άκτωρ μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, αφού πρώτα μετατραπούν σε προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές, το τίμημα είναι 1 ευρώ.

Για την απόκτηση μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,992% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΑΕ το τίμημα είναι 200.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται επίσης πως η επιλογή της Άκτωρ να μη συμμετέχει στη διοίκηση της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική παρά μόνο μέσω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, κορμός της συμφωνίας, υλοποιείται με έκδοση προνομιούχων μετοχών άνευ ψήφου.

Δεδομένου ότι η Άκτωρ έχει αναλάβει μόνο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, για την εκτέλεση των έργων της καμία επίπτωση δεν υπάρχει ούτε στο ανεκτέλεστο αλλά ούτε και στην οικονομική θέση της Άκτωρ, σημειώνεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα