Ανάπτυξη 2%-2,5% «βλέπει» ο γάλλος υπουργός Οικονομικών

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 12:55
UPD:12:58

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσίς Μερ

ΣΤΑΔΙΑΚΗ επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας αναμένει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Φρανσίς Μερ, χαρακτηρίζοντας «θετικό στοιχείο» για την παγκόσμια οικονομία το τέλος του πολέμου στο Ιράκ.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Europe 1", o γάλλος υπουργός Οικονομικών προέβη στην εκτίμηση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας αναμένεται στο εξής να σταθεροποιηθεί στο 2% με 2,5%, καθώς η αβεβαιότητα που υπήρχε σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ έχει εκμηδενιστεί.

Σημειώνεται ότι πέρυσι το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2%, ενώ οι επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1,3% στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Μερ έσπευσε παράλληλα να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος το Μάρτιο αναρριχήθηκε στο 2,6%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών.

«Δεν υφίσταται πληθωριστικός κίνδυνος στη Γαλλία, ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμένουμε υποχώρηση του πληθωρισμού κάτω από το 2% σε παγκόσμιο επίπεδο φέτος», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών. «Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν πτώση και το ερώτημα είναι πλέον πώς θα αποτραπεί η υποχώρησή τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα