Από 22/4 η ειδική διαπραγμάτευση επί των μετοχών της Κυριακούλης

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 18:22

Η εισηγμένη Κυριακούλης Α.Ε. ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τη συνεδρίαση της 22/04/2003 και εφεξής θα αρχίσει η ειδική διαπραγμάτευση επί των μετοχών της εταιρείας, προς ενίσχυση της ρευστότητας τους, με ειδικό διαπραγματευτή την PROTON ΑΧΕΠΕΥ.

Η PROTON ΑΧΕΠΕΥ θα διαβιβάζει στο Σύστημα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών εντολές ειδικής διαπραγμάτευσης (δηλαδή ταυτόχρονες εντολές αγοράς και πώλησης) για ίδιο λογαριασμό επί των μετοχών της Κυριακούλης. Για την υπηρεσία αυτή η Κυριακούλης θα καταβάλλει αμοιβή στην PROTON ΑΧΕΠΕΥ.

Η σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης έχει διάρκεια τριών ετών.

Τέλος, προς διευκόλυνση του έργου της ειδικής διαπραγμάτευσης ενόψει των ενδεχομένων κινδύνων που αναλαμβάνει ο ειδικός διαπραγματευτής, η PROTON ΑΧΕΠΕΥ έχει συνάψει συμβάσεις με μια εκ των κυρίων μετόχων της εισηγμένης, την κυρία Αρετή Κυριακούλη, δυνάμει των οποίων προβλέπεται η υποχρέωση της μετόχου να συνάπτει συμβάσεις επαναγοράς μετοχών (repurchase agreements) στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ. Περαιτέρω, η σχετική σύμβαση προβλέπει τη συμμετοχή της κυρίας Κυριακούλη στα κέρδη/ζημίες που θα πραγματοποιεί κατ' έτος η PROTON ΑΧΕΠΕΥ από τις συναλλαγές ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΥΡΙΟ



Σχολιασμένα