«Μια ανάσα» από τα 100 γεν το δολάριο

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 13:39
UPD:13:41

Σε «απόσταση αναπνοής» από τα 100 γεν βρίσκεται το δολάριο μετά την επιεική στάση που τήρησε το G20 έναντι της χαλάρωσης στην Ιαπωνία, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω εξασθένηση του ιαπωνικού νομίσματος.

Παρά τις ανησυχίες των επενδυτών και των αναλυτών, το G20 επέδειξε αξιοσημείωτη ανεκτικότητα έναντι των πρωτοφανών νομισματικών μέτρων χαλάρωσης που δρομολόγησε η Ιαπωνία για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθούν οι απώλειες του γεν έναντι των κυριότερων νομισμάτων διεθνώς.

Στις 13.31 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,25% στα 99,77 δολάρια. Το ευρώ κατέγραφε κέρδη 0,22% και ανερχόταν στα 130,16 γεν.

«Όχι μόνο δεν ασκήθηκε κριτική στην Ιαπωνία, αλλά αντιθέτως, επαινέθηκε επειδή τηρεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις», σχολιάζει στο Reuters ο Μάρσαλ Τζίτλερ από την IronFX.

«Ουσιαστικά έδωσαν το πράσινο φως για χαλάρωση από την τράπεζα της Ιαπωνίας, το οποίο σημαίνει ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα δούμε την ισοτιμία δολαρίου-γεν θα αγγίζει τον μαγικό αριθμό του 100».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα