IBM : Αύξηση των πωλήσεων μετά τις συγχωνεύσεις

Τρίτη, 15 Απριλίου 2003 10:09
UPD:10:45

ΑΥΞΗΜΕΝΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η International Business Machines Corp. (IBM), καθώς τα έσοδά της από τις εργασίες στον τομέα παροχής υπηρεσιών, αυξήθηκαν περισσότερο από το ήμισυ και για πρώτη φορά, μετά την αγορά του τμήματος συμβούλων επιχειρήσεων, PricewaterhouseCoopers LLP.

Τα καθαρά κέρδη της IBM ανήλθαν σε 1,39 δισ. δολ. ή 79 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 1,28 δισ. δολ. ή 73 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Οι πωλήσεις της ήταν υψηλότερες, από ό,τι εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές, φθάνοντας στα 20,1 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 24%. Σύμφωνα με αυτές, τα κέρδη της εταιρείας προβλέπετο ότι θα ανέλθουν σε 80 σεντς ανά μετοχή, επί πωλήσεων ύψους 19,9 δισ. δολ.

Οι μετοχές της IBM σημείωσαν άνοδο 33 σεντς, φθάνοντας στα 80,40 δολ. η μία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Κέρδιζαν 1,32 δολ. χθες στις 4 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, τοπική ώρα, ενώ καθ' όλην τη διάρκεια του έτους σημείωσαν άνοδο 3,3%.

Η διοίκηση της IBM, εκτιμά, ότι θα επιτύχει την πρόβλεψη των αναλυτών για τη χρήση του 2003, αναφορικά με τις πωλήσεις και τα κέρδη της. Σημειώνεται, ότι, οι προβλέψεις μιλούν για κέρδη 4,32 δολ. ανά μετοχή, κατά μέσον όρο, σε πωλήσεις ύψους 87,8 δισ. δολ. Το 2002, τα κέρδη της ανήλθαν σε 3,95 δολ. ανά μετοχή επί πωλήσεων ύψους 81,2 δισ. δολ.

Εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, δεν έγιναν από τη διοίκηση της εταιρείας.

Η αγορά της PwC αντί 3,5 δισ. δολ. τον Οκτώβριο, τόνωσαν τις πωλήσεις της IBM, η οποία απέκτησε 30.000 εργαζομένους, οι οποίοι συμβουλεύουν επιχειρήσεις, για το πώς θα βελτιώσουν την καθημερινή τους λειτουργία.

Το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία, υπέγραψε συμβόλαια συνεργασίας, μεγαλύτερα των 12 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων και παραγγελιών από τη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία, Axa S.A. και την κατασκευάστρια εξαρτημάτων αυτοκινήτων, Visteon Corp. Τα νέα συμβόλαια που υπέγραψε το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 18 δισ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα