Διημερίδα με θέμα: «Εγκλήματα στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές»

Τρίτη, 15 Απριλίου 2003 12:28

Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Εγκλήματα στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές» διοργανώνουν στις 18 και 19 Απριλίου η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου Διοίκησης της Τράπεζας (οδός Σοφοκλέους και Αιόλου 82-84).

Την πρώτη ημέρα της διημερίδας, θα συζητηθούν τα θέματα: «Ειδικά χρηματιστηριακά και κοινά ποινικά αδικήματα» με εισηγητή τον επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλία Αναγνωστόπουλο και «Σύγχρονες μορφές απάτης στις τραπεζικές συναλλαγές» με εισηγητή τον δικηγόρο – Δ.Ν. κ. Οββαδία Ναμία.

Στις εργασίες της δεύτερης ημέρας τα θέματα συζήτησης θα είναι: «Ζητήματα εκ του τραπεζικού απορρήτου» (εισηγητής ο δικηγόρος Παν. Βασιλακόπουλος), «Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Διωκτικές εκτροπές κατά την εφαρμογή του ν. 2331/1995 και ο αναγκαίος εξορθολογισμός της εφαρμογής του» (εισηγητής ο αναπληρωτής καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Στέφανος Παύλου.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Πέτρου Κακκαλή, στην οποία θα λάβουν μέρος οι: Κωνσταντίνος Κεραμεύς, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταύρος Θωμαδάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χριστόφορος Αργυρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Ιωάννης Γιαννίδης, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, και Παναγιώτης Νικολούδης, εισαγγελέας Εφετών και πρόεδρος της Επιτροπής του άρθρου 7 του Ν. 2331/1995.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα