Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 15 Απριλίου 2003 16:00

ΑΝΟΔΙΚΑ αναμένεται να κινηθούν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από μία νέα σειρά ικανοποιητικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Johnson & Johnson στο πρώτο τρίμηνο του 2003 αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό φθάνοντας τα 2,1 δισεκ. δολ.

Ομοίως, τα έσοδα της General Motors στο εν λόγω χρονικό διάστημα έφθασαν τα 49,4 δισεκ. δολ. σημειώνοντας άνοδο κατά 6,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2002. Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη της Bank One αυξήθηκαν κατά 3,9% ανερχόμενα σε 818 εκατ. δολ.

Τα παραπάνω αποτελέσματα έρχονται να προστεθούν σ΄ εκείνα των εταιρειών ΙΒΜ, Citigroup και Bank of America, τα κινήθηκαν εντός των προβλέψεων της αγοράς.

«Ο πόλεμος στο Ιράκ έχει περάσει πλέον σε δεύτερη μοίρα. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα οικονομικά αποτελέσματα», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αμερικανός αναλυτής.

Σημειώνεται ότι μόνο αυτή την εβδομάδα, περισσότερες από 1.300 αμερικανικές εταιρείες θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωσαν άνοδο κατά 1,80% και 1,92% αντιστοίχως.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε σήμερα κατά 1,12%, ενώ άνοδο άνω του 1% σημειώνουν αυτή την ώρα και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Αντιθέτως, η τιμή του μπρεντ στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 1,49% έχοντας διαμορφωθεί στα 24,48 δολάρια ανά βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα