Reuters: Τουλάχιστον δύο προσφορές στον ΟΤΕ για Globul

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 10:50
UPD:11:29
EUROKINISSI

Τουλάχιστον δύο προσφορές έλαβε ο ΟΤΕ για τη θυγατρική του στη Βουλγαρία, Globul, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Πηγές προσκείμενες στη διαδικασία είπαν στο πρακτορείο πως η πώληση της θυγατρικής αναμένεται να αποφέρει έως και 700 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ, αλλά διευκρίνισαν πως πριν αποφασίσει για την πώλησή της ο Οργανισμός θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές.

Η τουρκική εταιρεία Turk Telekom ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά, ενώ προσφορά έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, και η Deutsche Telekom, η οποία συμμετέχει με ποσοστό 40% στον ΟΤΕ.

Η νορβηγική Telenor, που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τη Globul, αρνήθηκε να πει εάν κατέθεσε προσφορά. Εν τω μεταξύ, ο άλλος πιθανός υποψήφιος, η Turkcell, φέρεται να μην είχε καταθέσει προσφορά έως την Τετάρτη, οπότε και έληξε η σχετική προθεσμία.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα σχέδια του να πωλήσει τη Globul πέρυσι, στο πλαίσιο αναχρηματοδότησης χρέους 1,6 δισ. ευρώ έως τις αρχές του 2014.

Πηγές που συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία πώλησης της εταιρείας ανέφεραν την Πέμπτη ότι οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα να καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές και βάσει των τελικών προσφορών, ο ΟΤΕ θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει με την πώληση ή όχι.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα