Microsoft : Αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 08:47
UPD:08:53

ΑΥΞΗΣΗ του καθαρού της κέρδους, από την υπογραφή πολυετών συμβολαίων και περισσοτέρων παραγγελιών που έλαβε για προγράμματα επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων κατά 8,1%, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Corp. Οι μετοχές της κέρδισαν ποσοστό 4,3%.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 2,79 δισ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή, από 2,74 δισ. δολ. ή 25 σεντς μετά το σπλιτ της μετοχής, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Microsoft, ανήλθαν σε 7,84 δισ. δολ. το τρίμηνο, που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 7,25 δισ. δολ.

«Στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα αποτελέσματα της εταιρείας είναι πολύ θετικά», ανέφερε ο Alan Davis, αναλυτής στην McAdams Wright Ragen, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές αξίας δύο δισ. δολ. και κατέχει μετοχές της Microsoft, συμπληρώνοντας : «Πρέπει να λάβει κανείς υπ' όψιν του κλίμα της αγοράς».

Η εταιρεία, έκανε χαμηλότερες προβλέψεις για την επόμενη οικονομική χρήση, αλλά οι επενδυτές δεν ανησυχούν, επειδή η Microsoft, φημίζεται για τις συγκρατημένες προβλέψεις, τις οποίες πάντα υπερβαίνει.

«Η Microsoft είναι πασίγνωστη για τις χαμηλές της προβλέψεις», είπε ο Ned Riley, χρηματιστής στη State Street Global Advisors, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές αξίας 110 δισ. δολ. και είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της εταιρείας, με 284,7 εκατ. μετοχές.

Η μετοχή της Microsoft κέρδισε 1,06 δολ., φθάνοντας στα 25,67 δολ. η μία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Συνολικά οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 14 σεντς στις 4 μ.μ. στη Ν. Υόρκη και στον δείκτη Nasdaq. Πέρυσι, έχασαν συνολικά ποσοστό 12%.

Το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η διοίκηση της Microsoft εκτιμά, ότι, τα κέρδη της θα αυξηθούν κατά 23 ή 24 σεντς ανά μετοχή, επί πωλήσεων από 7,8 έως 7,9 δισ.δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα