Μέτκα: Διευκρινίσεις για πιθανή ανάληψη έργου στο Ιράκ

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 10:10
UPD:10:15

Σε διευκρινίσεις για το θέμα της ενδεχόμενης ανάληψης έργου προϋπολογισμού 1 δισ. δολαρίων στο Ιράκ προέβη η Μέτκα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως, σε κοινοπραξία (consortium) με την 100% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ Overseas Ltd., συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό για την μελέτη – προμήθεια – κατασκευή και θέση σε λειτουργία ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στην περιοχή της Αλ-Ανμπαρ (Al-Anbar).

Η συνολική τεχνική – οικονομική πρόσφορα της κοινοπραξίας Μέτκα όπως και οι άλλες τέσσερις υποβληθείσες προσφορές είναι υπό αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ηλεκτρισμού του Ιράκ ήδη από τον Μάιο του 2012.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η τεχνική πρόταση της κοινοπραξίας βασίζεται σε τεχνολογία αεριοστρόβιλων Alstom και η οικονομική πρόσφορα ανέρχεται στο ύψος των 1.050 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την παγίως ακολουθουμένη πρακτική στο Ιράκ, ευθύς ως ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών και έγκρισης του αποτελέσματος, τότε το υπουργείο Ηλεκτρισμού καλεί τον πρώτο μειοδότη προκειμένου να διαπραγματευτεί μαζί του την υπογραφή της σύμβασης επί τη βάσει της υποβληθείσης από αυτόν προσφοράς και των όρων και προϋποθέσεων με τις οποίες αξιολογήθηκε η προσφορά του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η Μέτκα ξεκαθαρίζει πως μέχρι σήμερα και παρά την έντονη φημολογία, η κοινοπραξία δεν έχει λάβει καμιά επίσημη ενημέρωση και καμία πρόσκληση για διαπραγμάτευση με την ιδιότητα του πρώτου μειοδότου. Όπως σημειώνει, εάν λάβει επίσημη πρόσκληση για διαπραγμάτευση θα εκδώσει αμέσως σχετική ανακοίνωση η οποία θα ακολουθηθεί από ανακοίνωση σχετικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μόλις αυτές ολοκληρωθούν.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα