Υπ. Εργασίας: Στόχος ο εξορθολογισμός της χρηματοδότησης για τα ΝΠΙΔ κοι­νωνικής φροντίδας

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 21:12
UPD:21:21
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλι­σης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το σχεδιασμό ενός σταθερού, συνεχούς και αντικειμενικού πλαισίου αξιο­λόγησης για την χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ κοινωνικής φροντίδας με νέους κανόνες προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλι­σης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην ομιλία του στην ημερίδα «Η συνεργασία Πολιτείας- Αυτοδιοίκησης – ΝΠΙΔ στην ενδυνάμωση του Κράτους Πρόνοιας για την Παροχή Υπηρε­σιών Κοινωνικής Φροντίδας: Συμπεράσματα- Προτάσεις», που πραγματο­ποιήθηκε σήμερα, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε, με­ταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ανταλλαγή απόψεων, η ζύμωση και η συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης, της αυτοδιοίκησης και των ιδρυμάτων κοινωνικής φροντίδας ( Ν.Π.Ι.Δ.) που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εργασίας είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο προκειμένου να διαμορφωθούν νέοι κανόνες που θα στηρίζονται στην πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα κατά την κατα­νομή των κονδυλίων, και στη συγκεκριμένη στόχευση για κάθε ένα ευρώ που προϋπολογίζεται για την Πρόνοια.

Στόχος του κοινωνικού κράτους σήμερα είναι να σταματήσει να είναι ένα κράτος ελεημοσύνης και να γίνει ένα κοινωνικό κράτος που προωθεί την κοινωνική επανένταξη.

Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό το σκοπό είναι ο σχεδιασμός ενός σταθερού, συνεχούς και αντικειμενικού πλαισίου αξιολόγησης».

«Μετά από πολλά χρόνια η Πολιτεία ακούει τόσο τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και τους πιστοποιημένους φορείς κοινωνικής φροντίδας στην κατεύθυνση μιας ορθότερης χρηματοδότησης αλλά και παροχής κοι­νωνικής φροντίδας σε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας» ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε οικονομικά θέματα Λιλίκα Βασιλάκου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα