Σε κλοιό πιέσεων το γεν

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 13:17
UPD:13:26

Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα το γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου, μετά το ράλι που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες και το οποίο αποδόθηκε στις εντεινόμενες ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.

Το ιαπωνικό νόμισμα, το οποίο θεωρείται καταφύγιο για τους επενδυτές σε καιρούς έντονης αβεβαιότητας, είχε ενισχυθεί σημαντικά μετά τη «βουτιά» 9% στην τιμή του χρυσού. Μετά τη σταθεροποίηση του πολύτιμου μετάλλου, ωστόσο, οι επενδυτές άρχισαν να ρευστοποιούν τμήμα των θέσεών τους.

Στις 13.08 (ώρα Ελλάδος), το δολάριο κατέγραφε κέρδη 0,60% και διαμορφωνόταν στα 98,13 γεν. Το ευρώ, ενισχυόταν κατά 0,49% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία να ανέρχεται στο 129,15.

«Παρατηρείται ισχυρή ανάκαμψη του δολαρίου… τις επόμενες 1-2 ημέρες ίσως δούμε κάποια σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα, ωστόσο, δεδομένης της χαλάρωσης από τη BOJ, πιστεύουμε ότι το δολάριο θα ενισχυθεί περαιτέρω έναντι του γεν», σχολιάζει στο Reuters ο Μάρκους Χάτινγκερ από την Credit Suisse.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα