Βουτιά 10% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε.

Τον Μάρτιο
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 09:50
UPD:10:10
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Πτώση 10% εμφάνισαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Μάρτιο, καθώς οι μειώσεις που κατέγραψαν οι PSA Peugeot Citroen, Ford Motor και Volkswagen και η βουτιά των πωλήσεων στη Γερμανία άσκησαν ισχυρές πιέσεις στη βιομηχανία.

Ενδεικτικό είναι ότι οι ετήσιες παραδόσεις αυτοκινήτων αναμένεται να είναι οι μικρότερες της τελευταίας 20ετίας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βυθίζεται η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη

Πτώση 10% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο. Στις χώρες του νότου οι πώλησεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια. Όμως σύμφωνα με την ένωση ευρωπαίων κατασκευαστών η κρίση του αυτοκινήτου επεκτείνεται στον Βορρά. Τον Μάρτιο η ζήτηση στη Γερμανία μειώθηκε κατα 17%, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρωζώνη σημείωσαν μείωση για 18ο συνεχόμενο μήνα. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2013 μειώθηκαν κατά 9,7% και διαμορφώθηκαν στα 3,1 εκατομμύρια οχήματα. Οι πωλήσεις της γαλλικής Peugeot, δεύτερης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρωζώνη, υποχώρησαν κατά 16%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA), οι ταξινομήσεις υποχώρησαν στα 1,35 εκατομμύρια οχήματα τον περασμένο μήνα, από 1,5 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο.

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν, εν τω μεταξύ, κατά 9,7% στα 3,1 εκατομμύρια οχήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου της Ευρώπης συρρικνώθηκαν τον Μάρτιο, με τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 17%, να καταγράφεται στη Γερμανία.

Σε επίπεδο εταιρειών, οι πωλήσεις της Peugeot στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 16%, της Volkswagen κατά 9,3% και της Ford κατά 16%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα