Συνεχίζεται η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 10:36
UPD:10:37

Σε πτώση βρίσκονται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία που πυροδότησαν μαζικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street και στα εμπορεύματα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι στραμμένο σήμερα στα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα που θα δημοσιευτούν σήμερα για τη Γερμανία, τα οποία ενδέχεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα σχετικά με τη δυναμική της ανάκαμψης.

«Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, εάν αναλογιστεί κανείς την πτώση της Wall Street χθες το βράδυ και τις μαζικές ρευστοποίησεις στα εμπορεύματα», σχολιάζει στο Reuters ο Αλεξάντρ Λε Ντρογκόφ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Talence Gestion.

«Τα futures των ΗΠΑ ήδη παρουσιάζουν ανάκαμψη. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες δοκιμάζουν τα επίπεδα στήριξης σε αυτή τη φάση. Όσο διατηρούνται τα επίπεδα στήριξης, η μακροχρόνια [ανοδική] τάση παραμένει ανέπαφη», συμπληρώνει.

Στις 10.10 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης EURO STOXX 50 υποχωρούσε κατά 0,38% στις 2.614,75 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατέγραφε απώλειες 0,35% στις 6.321,73 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωνε συγκρατημένη πτώση 0,11% στις 3.706,43 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφωνόταν στις 7.699,25 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,15%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των ευρωπαϊκών blue chips καταγράφει ο όμιλος πολυτελών ειδών LVMH, ο οποίος την ίδια ώρα κατάγραφε απώλειες 1,78% μετά τα μεικτά αποτελέσματα που δημοσίευσε για το περασμένο τρίμηνο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα