Ιντραλότ: Στόχος της επόμενης 5ετίας η πρώτη θέση διεθνώς

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2003 17:31

Η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της Ιντραλότ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,76 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2002, αυξημένου κατά 18% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2001.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κ. Αντωνόπουλος, τόνισε ότι για τη χρήση του 2003 ο τζίρος θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 72 εκατ. ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα ανέλθει σε 325 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 90 εκατ. ευρώ. Παράλληλα πρόσθεσε ότι το 2005 οι διεθνείς δραστηριότητες της Ιντραλότ θα συνεισφέρουν το 50% του κύκλου εργασιών της.

Στην καλή συνεργασία που διατηρεί η εισηγμένη Ιντραλότ με την επίσης εισηγμένη ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε, ο πρόεδρος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης.

Για το επίμαχο ζήτημα της εισαγωγής των ελληνικών ομάδων στο παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» και προκειμένου αυτό να επιτευχθεί, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως ευχαρίστως θα παραιτηθεί και θα πουλήσει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιντραλότ, εάν ο ΟΠΑΠ εγγυηθεί ότι θα εισάγει τους ελληνικούς αγώνες στο παιχνίδι και θα δίνει κάποιο ποσοστό από τις εισπράξεις του στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (ΠΑΕ).

Οσον αφορά στην πορεία της Ιντραλότ, με βάση τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη της, κατατάσσεται, όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τρίτη και δεύτερη θέση του κλάδου προμηθευτών τυχερών παιχνιδιών διεθνώς. Στόχος της διοίκησης για την επόμενη πενταετία είναι η πρώτη θέση.

Η εταιρεία επεκτείνει τη δραστηριότητα του στοιχήματος και αναπτύσσεται σε εννέα χώρες, η συνολική αγορά των οποίων το 2006 θα ξεπεράσει τα 4 δισ. δολ. Στην αγορά του στιγμιαίου λαχείου η εταιρεία συμμετέχει στις πωλήσεις σε έξι χώρες. Το 2004 η συνολική αγορά αυτών των χωρών θα φτάσει τα 200 εκατ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα