Στα 14 δισ. δολάρια οι αμοιβές 25 διαχειριστών hedge funds

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 14:31
UPD:14:32
REUTERS/MICHELLE MCLOUGHLIN

Στο ποσό των 14 δισ. δολαρίων ανήλθαν οι συνολικές αποδοχές των 25 πιο καλοπληρωμένων διαχειριστών χαρτοφυλακίου στα hedge funds, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το ποσό αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με το 2010, όταν οι απολαβές των διαχειριστών ανήλθαν σε 22 δισ. δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Στην κορυφή της λίστας με τους 25 διαχειριστές χαρτοφυλακίου βρίσκεται ο Ντέιβιντ Τέπερ, με ετήσιο εισόδημα 2,2 δισ. δολάρια. Ο Τέπερ διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο της Appaloosa με συνολικά κεφάλαια 15 δισ. δολάρια.

Το εισόδημα του κ. Τέπερ ήταν υπερεκατονταπλάσιο σε σύγκριση με τις αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου Goldman Sachs, Λόιντ Μπλακφέιν, οι οποίες ανήλθαν στα 21 εκατ. δολάρια. Ο κ. Μπλακφέιν είναι το ακριβοπληρωμένο στέλεχος του τραπεζικού κλάδου.

Ο Στίβεν Κοέν από τη SAS Capital βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας, με εισόδημα που άγγιξε τα 1,4 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τον διακανονισμό των 616 εκατ. δολαρίων που έκανε με τις εποπτικές αρχές, δεδομένου ότι η εταιρεία είναι στο επίκεντρο μακροχρόνιας έρευνας για εσωτερική πληροφόρηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα