Αργία σήμερα και τη Δευτέρα σε Ευρώπη και Wall Street

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003 12:08

ΚΛΕΙΣΤΑ θα παραμείνουν σήμερα και τη Δευτέρα, 21 Απριλίου, τα χρηματιστήρια και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού για τον εορτασμό της Μεγάλης Παρασκευής και Δευτέρας της Διακαινισίμου των Καθολικών.

Χθες, οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινήθηκαν ανοδικά κυρίως χάρη στα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα της φινλανδικής Nokia http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/04/17/476717.htm .

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,89%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε σημαντικά κατά 2,66%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε οριακά κέρδη της τάξεως του 0,12%.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη.

Στις τέσσερις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 2,17%, ο CAC 40 κατά 0,12% και ο Xetra DAX κατά 2,66%.

«Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει μετατοπιστεί πλέον από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών. Οι ανακοινώσεις μέχρι στιγμής δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής γερμανικής χρηματιστηριακής εταιρείας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τη Μ. Δευτέρα τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των αμερικανικών εταιρειών 3M, Everest, Hasbro, Merck, Raytheon, Southwest Airlines και Whirlpool.

Τη Μ. Τρίτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εταιρειών Corning, Hutchinson Technology, Lockheed Martin, Pfizer, Moody΄s (ΗΠΑ).

Τη Μ. Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών STMicroelectronics, Scneider Electric, Buderus και Puma καθώς και των αμερικανικών AMR Corporation, AOL Time Warner, AT&T, Bellsouth, Eastman Kodak, Nextel Communications, Boeing.

Την ίδια μέρα, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα δημοσιεύσει το «Μπεζ Βιβλίο» της για την πορεία της οικονομίας.

Τη Μ. Πέμπτη είναι η σειρά των ευρωπαϊκών εταιρειών MLP, Dassault Systemes, Saint Gobain και Sanofi Synthelabo να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Την ίδια μέρα, στις ΗΠΑ, το υπουργείο Εμπορίου της χώρας θα δώσει στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών Μαρτίου. Εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 1% έναντι μείωσης 1,6% το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα