Μέτρα στα ποντοπόρα πλοία για την αντιμετώπιση του SARS

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003 14:06

Μέτρα για την αντιμετώπιση της θανατηφόρου νόσου, του αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), έχουν ληφθεί και στα ποντοπόρα πλοία.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, απέστειλε εγκύκλιο, στην οποία παρέχονται οδηγίες για την αντιμετώπιση της νόσου στα ποντοπόρα πλοία.

Περιγράφονται τα συμπτώματα και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, προκειμένου για ασθενείς ναυτικούς, οι οποίοι κατά το δεκαήμερο που προηγήθηκε των πρώτων συμπτωμάτων είχαν προσεγγίσει με το πλοίο τους και είχαν κατά οιονδήποτε τρόπο επαφή με φορείς της νόσου σε λιμάνια του Χογκ Κογκ, της Σιγκαπούρης, του Ανόϊ, του Βιετνάμ, της Κίνας, της Ταϊγάν και του Τορόντο του Καναδά.

Η ΕΕΕ, εξάλλου, γνωστοποίησε στα ναυτικά γραφεία, ότι, οι αρχές της Σιγκαπούρης έχουν επιβάλλει την υποχρέωση σε όλα τα καταπλέοντα πλοία να υποβάλλουν δήλωση στις υγειονομικές αρχές του λιμανιού για την κατάσταση υγείας του πληρώματος.

Ανάλογα προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί και από τις αρχές της Διώρυγας του Παναμά, οι οποίες έχουν επιβάλλει σε όλα τα διερχόμενα πλοία, που προέρχονται από τις χώρες που έχει παρουσιασθεί η νόσος, να αναφέρουν ένα έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα ασθένειας στα πληρώματά τους, τις προηγούμενες 30 ημέρες.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα