Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2003 07:02

ΚΕΡΔΗ, για πέμπτη συνεχή ημέρα, σημειώνει ο δείκτης Topix. Οι μετοχές της Nissan Motor Co., της τρίτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, οδήγησαν στην άνοδο τις λοιπές μετοχές του κλάδου, μετά την ανακοίνωσή της, ότι, οι διεθνείς πωλήσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν φέτος, σε ποσοστό 8%.

Ειδικότερα, ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 794,90 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Το ράλι ανόδου κατά 2,5% του δείκτη σε πέντε ημέρες, ήταν το μεγαλύτερο από τη χρονική περίοδο που έληξε στις 18 Οκτωβρίου.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 7.880,23 μονάδες. Οι μετοχές της Sega Corp. κινούντο ανοδικά, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Yomiuri», το οποίο ανέφερε, ότι, η Microsoft Corp., ενδέχεται να αγοράσει μερίδιο της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής video-game.

«Οι πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών αυξάνονται εκτός χώρας και αυτή η εξέλιξη είναι θετική», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται ιαπωνικές μετοχές αξίας 8,4 δισ. δολ. με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 1,2%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της SK Telecom Co., καθώς έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί, ότι, οι εταιρείες του ομίλου της SK, ενδέχεται να προβούν στην πώληση μετοχών της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της χώρας, προκειμένου να βοηθήσουν την SK Global Co., να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times έχανε ποσοστό 0,9%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Singapore Airlines Ltd. και της Singapore Press Holdings Ltd. Ο πρωθυπουργός, Goh Chok Tong, είπε, ότι, το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο, (SARS), ενδέχεται να «σκοτώσει» την οικονομία της χώρας.

Οι δείκτες στα λοιπά χρηματιστήρια της περιφέρειας σημείωναν απώλειες, εκτός από τον δείκτη στις Φιλιππίνες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χογκ Κογκ, την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα