Όλι Ρεν: Συστάσεις προς Γερμανία για τόνωση της εγχώριας ζήτησης

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 16:45
EPA/JULIEN WARNAND

«Προτείναμε η Γερμανία να κάνει βήματα για να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες βρίσκουμε πως είναι πιο σημαντικές», είπε ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.

Συστάσεις προς τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να τονώσει την εγχώρια ζήτηση απηύθυνε ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, αν και παραδέχτηκε πως το Βερολίνο έχει ήδη κινηθεί στην κατεύθυνση της μείωσης του πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

«Προτείναμε η Γερμανία να κάνει βήματα για να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες βρίσκουμε πως είναι πιο σημαντικές», είπε ο Ρεν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την έκδοση μιας έκθεσης για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο, μερικά από τα βήματα που θα μπορούσε να κάνει το Βερολίνο για να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση είναι ένα ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς υπηρεσιών, η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο ενεργό εργατικό δυναμικό και η ενθάρρυνση της αύξησης των μισθών αναλόγως προς την αύξηση της παραγωγικότητας.

Ο κ. Ρεν υποστήριξε, μάλιστα, πως αυτό με την σειρά του θα μπορούσε να τονώσει τις οικονομίες και άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε., αφού θα αυξηθεί η ζήτηση στην μεγαλύτερη εξ αυτών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα