Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 07:02
UPD:07:04

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές και οι δείκτες σημειώνουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση μέσα στον μήνα. Οι μετοχές της Kyocera Corp. και άλλων μετοχών, που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, εμφάνιζαν απώλειες, καθώς ανησυχία επικρατεί σχετικά με τα αποτελέσματα των εταιρειών αυτήν την εβδομάδα, τα οποία ενδέχεται να περιοριστούν, εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei, έχανε ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στις 7.800,84 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Απώλειες 1,4% σημείωνε ο δείκτης Topix, φθάνοντας στις 790,63 μονάδες, με τις μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, να αποτελούν το 1/5 των συνολικών απωλειών του δείκτη. Και οι δύο δείκτες σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες από τις αντίστοιχες που εμφάνιζαν στις 31 Μαρτίου.

«Είμαι προβληματισμένος από την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και είναι δύσκολο κανείς να είναι αισιόδοξος για τα κέρδη που θα εμφανίζουν οι εξαγωγικές εταιρείες κατά τους ερχόμενους μήνες», ανέφερε ο Norihito Kanai, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές αξίας 2,5 δισ. δολ., με την Meiji Dresdner Asset Management Co., στο Τόκυο.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 2,6%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της SK Corp. και άλλων εταιρειών του ομίλου.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 0,4%, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της DBS Group Holdings Ltd., της μεγαλύτερης τράπεζας της νήσου, μετά την ανακοίνωση των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις μερίδας οικονομικών αναλυτών.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε ποσοστό 0,7%, ενώ οι δείκτες στο Χογκ Κογκ, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία, σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα