Αθηνά ΑΤΕ: Προς ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων υπέρ της J&P-Άβαξ

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 13:58

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων υπέρ της J&P-Άβαξ ΑΕ και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, καλείται να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση της εταιρείας «Αθηνά ΑΤΕ», που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η «Αθηνά ΑΤΕ» θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με έκδοση 41.750.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,80 ευρώ εκάστης και για τις οποίες θα καταργηθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, προκειμένου να διατεθούν αυτές στο σύνολό τους στην J&P-Άβαξ.

Σημειώνεται ότι μετά την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της «Αθηνά ΑΤΕ» από την J&P-Άβαξ προέκυψαν ανάγκες για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της πρώτης. Λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική συγκυρία η J&P-Άβαξ ανέλαβε σε τράπεζες δανειακές υποχρεώσεις που αφορούσαν την εταιρεία «Αθηνά» και υπογράφηκαν προσύμφωνα για τη μεταβίβαση συμμετοχών της εταιρείας προς την J&P-Άβαξ και εισπράχθηκε προκαταβολικά και σε δόσεις το τίμημα της μεταβίβασης.

Μετά την υλοποίηση της μεταβίβασης των παραπάνω συμμετοχών, προέκυψε ότι τα ποσά τα οποία εισπράχθηκαν από την «Αθηνά», ήταν μεγαλύτερα από τα οριστικά τιμήματα μεταβίβασης των συμμετοχών. Τα ποσά αυτά είτε έπρεπε να επιστραφούν στην J&P-Άβαξ είτε να προχωρήσει η «Αθηνά» στην κεφαλαιοποίησή τους. Μετά από διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας, η J&P-Άβαξ αποδέχθηκε να κεφαλαιοποιηθούν οι παραπάνω απαιτήσεις κατά της «Αθηνά», συνολικού ποσού 33,4 εκατ. ευρώ και έναντι του ποσού αυτού να λάβει μετοχές της «Αθηνά».

Η τελευταία πρότεινε στην J&P-Άβαξ να λάβει 41.750.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 0,80 ευρώ η κάθε μία, με τιμή διαθέσεως 0,80 ευρώ η κάθε μία, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ



Σχολιασμένα