9ο Athens Tax Forum: Το φορολογικό σύστημα και το νέο οικονομικό μοντέλο

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 11:32
UPD:11:34

«Η στοχευμένη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, εγγύηση βέλτιστης λειτουργίας του φορολογικού συστήματος» είναι ο τίτλος του 9ου Athens Tax Forum που διοργανώνει το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Τετάρτη 17 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Στο Forum θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο κ. Chris Sanger, Global Tax Director της Ernst & Young και η κ. Mariateresa Ruizdeazua, EMEA Transfer Pricing Head της Procter & Gamble, ενώ οι εργασίες θα κλείσουν με ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

Οι εισηγήσεις θα κινηθούν στους εξής άξονες:

  • Ο ρόλος της σωστής φορολογικής διοίκησης, εν μέσω αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας και σε κλίμα βαθιάς ύφεσης
  • Φορολογικά εμπόδια στην υλοποίηση δημοσιονομικών στόχων και την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης
  • Ψηφιακή δομή και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην υπηρεσία μείωσης κόστους και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής
  • Η φορολογία σε συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής

«Είναι πράγματι καιρός να ασχοληθούμε με την φορολογική διοίκηση με στόχο να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα πού θα διευκολύνουν τόσο το σχεδιαστικό όσο και το εκτελεστικό έργο της. Ο εκσυγχρονισμός μόνο της φορολογικής μας νομοθεσίας δεν είναι επαρκής - και θα είναι και αναποτελεσματικός - αν δεν συνδυαστεί με τον παράλληλο εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης. Είναι, όμως, παράλληλα και ανάγκη λόγω της σημασίας πού έχει η φορολογική διοίκηση για την επίτευξη των στόχων της οικονομικής πολιτικής αλλά και για την πάταξη της φοροδιαφυγής», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης.

Το Forum θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της «Ναυτεμπορικής» ως χορηγού επικοινωνίας και του naftemporiki.gr ως χορηγού διαδικτυακής επικοινωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα