Διεκόπη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΤΕ

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 20:47
UPD:20:49
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Διεκόπη το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο την πληρέστερη και επικαιροποιημένη ενημέρωση των μελών του επί αποψινών διεργασιών για τη στόχευση της τράπεζας να επιτύχει το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα καθώς και για τις εναλλακτικές δυνατότητες που είναι σε εξέλιξη, ώστε να μη χρειαστεί να καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο άρχισε τη συνεδρίασή του το απόγευμα στις 17.30 υπό την προεδρία του κ. Γ. Ζανιά.

Ακολούθησε εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικής της Τράπεζας καθώς και εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Αλέξ. Τουρκολιά αναφορικά τόσο με τα θέματα που πρέπει να περιληφθούν στην ημερησία διάταξη όσο και με τους χρόνους σύγκλισης των Γενικών Συνελεύσεων.

Στόχος είναι η Β Επαναληπτική Συνέλευση για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι απαιτείται αυξημένη απαρτία, να συνέλθει εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, δηλαδή μέχρι τέλος Απριλίου, και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου 2013.

Όπως έχει δηλωθεί από τις αρμόδιες Αρχές, οι διαδικασίες για τη συγχώνευση της Eurobank με τη Εθνική ανεστάλησαν και όπως έχει επίσης τονιστεί η απόφαση θα ληφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκπρόσωποι του οποίου, όπως είναι γνωστό, μετέχουν σε όλες τις συστημικές τράπεζες και μάλιστα με δικαίωμα αρνησικυρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα