Παρέμβαση Νίκου Γκαργκάνα για το ασφαλιστικό

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 13:03
UPD:13:12

Ηχηρή παρέμβαση στο ασφαλιστικό, έκανε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, (ΤτΕ), Νίκος Γκαργκάνας, εκτιμώντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι, η μεταρρύθμιση που παραγματοποίησε η κυβέρνηση, είναι ημιτελής και αναποτελεσματική.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της τράπεζας, ο κ. Γκαργκάνας είπε, ότι «χρειάζονται αλλαγές στις παραμέτρους του ασφαλιστικού», υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, οι Ελληνες θα πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και διευκρίνισε, ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση συμπεριλαμβάνοντας και τα υπόλοιπα ταμεία και εάν δεν αλλάξουν παράμετροι του συστήματος, οι Ελληνες στο μέλλον θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους.

Ο κ. Γκαργκάνας υπογράμμισε, ότι, οι όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να προχωρήσουν με κοινωνική συναίνεση, όταν αυτή επιτευχθεί.

Ο διοικητής της ΤτΕ, πρότεινε, η αύξηση των πραγματικών μισθών, να είναι μικρότερη της αύξησης της παραγωγικότητας, καλώντας τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν συγκράτηση τιμών.

Ανεργία, έλλειμμα του ισοζυγίου και πληθωρισμός, είναι οι μεγάλες διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας, σύμφωνα με την έκθεση τη ΤτΕ.

Ο κ. Γκαργκάνας, διατηρεί την πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 3,7% φέτος, ενώ για τον τιμάριθμο, εκτίμησε, ότι εάν το πετρέλαιο διατηρηθεί στα επίπεδα των 25 δολ., θα υπάρξει αισθητή υποχώρησή του.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα